Orgeldocent

Johan G.Koers (1953) behaalde in 1978 zijn einddiploma Orgel-B met bijvak piano bij Piet Post aan het Leeuwarder conservatorium. Hij vervolgde zijn studie bij Haite van der Schaaf te Amsterdam. Hij is organist van de Doopsgezinde Gemeenten van Heerenveen en Tjalleberd en is verder werkzaam als orgeldocent en muziekjournalist.

Diverse getalenteerde organisten zijn hun studie bij hem begonnen en werden door hem naar conservatorium en concertpodium geleid. Verscheidene van zijn leerlingen wonnen prijzen tijdens landelijke concoursen, zoals het Nationaal Orgel Concours en het concours van de Stichting Groningen Orgelland.

Tijdens de lessen wordt niet alleen aandacht geschonken aan techniek en theorie, maar ook aan stijlkennis en interpretatie. Daarnaast worden jaarlijks enkele excursies geoganiseerd naar historische orgels in het noorden van ons land. Daarbij wordt de leerlingen de gelegenheid geboden, de instrumenten zelf te bespelen.

De lessen worden gegeven in de christelijk-gereformeerde kerk in Drachten. Ook kunnen lessen plaatsvinden in de doopsgzinde kerk te Heerenveen. In de directe omgeving van Heerenveen zijn lessen aan huis ook mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op.